Klubfilozófia

4 Trainerz SE

Elsődleges célunk a sport, a futball megszerettetése. Intézményi és egyesületi edzéseinken a játékosság és a játszva tanulás elve. Az összes feladathoz labdát használunk, hogy az edzés minden percében fejlődjön a gyermek labdás koordinációja. Az év folyamán fokozatosan növeljük a gyermekek fizikai és kognitív teherbírását. Igyekszünk a legegyszerűbb fogós játékokat is fokozatosan izgalmasabbá tenni különböző eszközök és utasítások által, illetve egyre komplexebb bemelegítő játékokat is megtanulnak a gyerekek.

A labdás koordináció fejlesztésénél ügyelünk arra, hogy a gyermek a lehető legtöbb technikai elemet megismerje, elsajátítsa és játékába építse.

Úgy gondoljuk, hogy a 4-12 év közötti időszak egy rendkívül szenzitív periódus a tanulás szempontjából, amikor a gyerekek nagyon nyitottak az új információk befogadására és vágynak is az új ingerekre.

Ezek mellett fokozatosan erősítjük a gyermekekben a versenyszellemet, hiszen minden sport egyik legfontosabb alappillére a versengés - ellenfelekkel, társakkal és önmagunkkal szemben is. Ennek érdekében a különböző mérkőzés helyzetek alapján végzünk el változatos gyakorlatokat a gyerekekkel, amelyekben továbbra is nagy szerepe van a játékosságnak.

A versenyhelyzethez jól adaptálódó gyermekeket kiemelt csapataink révén Bozsik fesztiválokon és tornákon, illetve egyéb kupákon szerepeltetjük. Mindezt szakképzett edzőink által.

A szakmai tudás mellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy edzőink példa értékkel szolgáljanak a gyermekek számára. Foglalkozásainkon nem helyezünk eredménykényszert a gyermekekre, engedjük őket a szabad és önálló kiteljesedés útján, természetesen bizonyos keretek között.

A gyerekeket nem egymáshoz hasonlítva értékeljük, hanem igyekszünk megfigyelni minden gyermek egyéni fejlődését.